UWAGA:

Jeśli dodałeś link do Twojej strony na Facebooku lub na innym portalu społecznościowym przed ustawieniem tych danych, to musisz poczekać na aktualizację pamięci tymczasowej na portalu społecznościowym. Trwa to zazwyczaj kilka godzin. Możesz również zmienić adres Twojej strony i wtedy Facebook wczyta dane ponownie, tak jakby to była nowa strona.

 

Jak ustawić publikację

W panelu zarządzania jest funkcja, która umożliwia publikowanie ładnych wpisów na Facebooku lub w innym portalu społecznościowym z bezpośrednim linkiem do Twojej strony.

2016-02-09_16h11_06

 

Po kliknięciu w nią wypełnij formularz, z którego Facebook, Google, Twitter lub Pinterest pobierze opis strony.

(1) – Wpisz tytuł strony.

(2) – Wpisz opis strony.

(3) – Wczytaj zdjęcie, które pokaże się jako zachęta do kliknięcia w Twój post.

(4) – kliknij ZAPISZ.

(5) – teraz stronę możesz udostępniać na portalach społecznościowych.

2016-02-09_16h28_35

 

UWAGA: Jeśli pomimo ustawienia wszystkich parametrów Facebook wyświetla starą wersję strony, to oznacza że musisz usunąć „pamięć tymczasową Facebooka”.

Wejdź na stronę: https://developers.facebook.com/tools/debug/sharing/

1. Wklej adres strony, dla której chcesz usunąć pamięć tymczasową.

2. Kliknij w „Debuguj”.

3. Kliknij w „Scrape Again”.

 

2016-12-22_12h10_27